Lege pagina
Lege pagina

Lege pagina


Lege pagina
Lege pagina

GoorBlues Programma  2017

  

HOME

Zondag 30 April - 16.30

KIRK FLETCHER BAND (usa)

Er bestaat natuurlijk geen twijfel over het kunnen van Kirk Fletcher. Deze aimabele bluesgitarist is één van de betere en fijnste blues artiesten die we kennen in de hedendaagse blues. Het lijstje of zeg maar lijst waarmee deze Kirk Fletcher reeds optrad is fenomenaal te noemen als we namen mogen noemen als James Cotton, Pinetop Perkins, Hubert Sumlin en Ronnie Earl. Voeg daarbij nog namen als Larry Carlton en Robben Ford en we weten dat we hier met een zuivere klasbak te doen hebben.


Toen Kirk Fletcher door Kim Wilson werd gevraagd om bij The Fabulous Thunderbirds te komen spelen begon deze Kirk Fletcher dan ook eindelijk zelf zijn plaatsje in de spotlights op te eisen. Samen met de betreurde Nick Curran vormde hij een super team bij deze band en zowaar begon, Kirk zich als solo artiest te profileren

http://kirkfletcherband.com/

Zondag 28 Mei - 16.30

Egidio 'Juke' Ingala & The Jacknives (IT)

Egidio Juke Ingala & the Jacknives hebben een stevige live-reputatie opgebouwd voor het leveren van energieke en meeslepende optredens. De band speelt Chicago en West Coast Blues en neemt het publiek mee langs een opwindende swing-highway. De groep wordt op sleeptouw genomen door zanger/harp-speler Egidio Juke Ingala, De harmonica- sound van Egidio Juke Ingala wordt beschreven als een kruising tussen Little Walter, George Harmonica Smith met een vleugje Walter Horton. Zijn geluid is zeer krachtig, een subtiele combinatie van toon en frasering en dit in combinatie met een sterk gevoel voor swing.

The Jacknives bestaan uit de uitzonderlijk getalenteerde bluesgitarist Marco Gisfredi, die aan de wieg stond van de groep samen met harpspeler Marco Pandolfi. De swingende ritmesectie bestaat uit Enrico Soverini op drums en Max Pitardi op de bas. Hun liefde voor en kennis van de Blues stelt hen in staat moeiteloos te variëren tussen ruwe down-home blues en gesofisticeerde urban grooves. Ingala werkt samen met The Jacknives sinds 2010. Ze mogen rustig aanzien worden als een van de meest solide en authentieke blues-combo’s van Europa.

https://www.facebook.com/events/410383345829788

DAVINA & THE VAGABONDS (usa)

Trombone, trompet, contrabas en dan die energieke stem incluis pianospel van zangeres Davina Sowers, ook nog de ‘hardst werkende vrouw in Minnesota’ genoemd, - 300 concerten per jaar !!

Muzikante en componiste Davina, klassiek getraind, begon als kind al piano te spelen en sloot sindsdien een liefdesverbond met de pianotoetsen die zij met vitaliteit en de spirit van het uitbundig New Orleans oplaadt. Haar dynamisch pianospel met daarbij de gouden koperklanken van trompettist Dan Eikmeier - The Dakota Jazz Club - en trombonist Darren Sterud kleuren met ongebreidelde levenslust.

  

http://davinaandthevagabonds.com/

Zondag 25 Juni - 16.30

MEENA CRYLE & THE CHRIS FILMORE BAND (Au / USA )

Zondag 14 Mei - 16.30

  

Op het moment dat Meena Cryle en Chris Fillmore elkaar voor eerst tegenkwamen, moet het zoiets geweest zijn als Etta James meets Stevie Ray Vaughan. Ze kennen elkaar al meer dan twintig jaar en de optelsom van het talent van hun beiden is in ieder geval veel meer dan twee. Meena Cryle mocht in 2009 een contract tekenen bij RUF Records en in 2010 werd haar debuutalbum 'Try Me' opgenomen in Memphis, Tennessee. Voor Meena en Chris was het een enorme ervaring en verrijking om te mogen samenwerken met de legendarische producer Jim Gaines en met heel wat klasse gast muzikanten die aan 'Try Me' meewerkten. Dankzij haar deelname aan de RUF Blues Caravan kreeg Meena Cryle heel wat naambekendheid en twee jaar later verscheen de opvolger 'Feel Me'. Meena Cryle & The Chris Fillmore Band behaalden de tweede plaats op de Europese Blues Challenge in Berlijn 2011 en kregen de prijs van het publiek op de International Blues Challenge in Memphis 2013. In 2014 verscheen 'Tell Me', een meeslepend nieuw album met nummers die recht uit het hart komen. In de zomer van 2016 stonden ze nog op het Blues Festival in Peer en op Swing Wespelaar en konden daar veel muziekliefhebbers overtuigen van hun uitzonderlijke klasse. Meena's krachtige stem klinkt rijker en natuurlijker dan ooit en Chris Fillmore is veel meer dan een uitstekende gitarist. Als songwriter en zijn grotere rol in het muzikale concept vormt hij samen met Meena een erg sterk duo. Op 20 januari 2017 verschijnt hun vierde album 'In Concert', een live album met twaalf nummers. Het bevat acht eigen nummers en vier covers. Het is ook hun debuut album bij hun nieuwe label Continental Blue Heaven.

http://www.meenacryle.com/

GEEN OPTREDENS IN JULI EN AUGUSTUS

NO GIGS IN JULY AND AUGUST

Zondag 10 September 16.30h : From Chicago , THE CHRIS O'LEARY BAND !!!