Lege pagina

Lege pagina
Lege pagina

Lege pagina
Lege pagina

Lege pagina


Lege pagina
Lege pagina

Lege pagina

GoorBlues Programma  2017

  

HOME

http://www.shaggy-dogs.com/


In de 70-er jaren floreerden in Engeland,met name in London en omstreken, een muzikale stroming genaamd PUBROCK. Deze kruising tussen rhythm & blues en rock 'n' roll was mede een inspiratiebron voor de latere punk, new wave en ska-beweging. Geïnspireerd door de vele livemuziek in de kroegen en de grote werkloosheid onder jongeren begonnen velen een instrument te bespelen. Kwaliteiten of niet: gespeeld werd er!! Hier zou later nog veel moois uit voort komen, kijk maar na de historie van bands als The Sex Pistols, The Stranglers, UB40, The Specials. Maar terug naar de Pubrock. Met name in Southend-on-Sea was er een grote musicscene waar ondermeer Dr. Feelgood met daarin Wilko Johnson en Lee Brilleaux uit voort kwam. Deze band was een grote inspiratiebron mede door hun rauwe sound en dito podiumact waren ze voor velen onweerstaanbaar en zetten ze alle pubs en zalen op hun kop !! Andere namen waren Dave Edmunds en Nick Lowe, The Pirates en Nine Below Zero. En daar halen THE SHAGGY DOGS uit inspiratie.Veel early Feelgood en Pirates werk. Bijtend gitaarwerk, rauwe voice, strakke ritmesectie. En altijd er voor gaan, elke keer weer!!

Zondag 26 Februari - 16.30

Party time !!

 SHAGGY DOGS (FR)

Zondag 5 Maart - 16.30

PAUL BATTO

Op vijfjarige leeftijd krijgen jongens van hun vader doorgaans een treintje of een lego bouwdoos, maar Paul Batto kreeg een gitaar. Die hij echter pas als prille puber wist te waarderen! Maar vanaf toen schonk de songwriter uit Slovenië aan dat instrument dan ook zijn onvoorwaardelijke liefde. Hij springt met zijn gitaar om alsof het een verlengstuk is van zijn avontuurlijke ziel: finger-pickend, slide, gipsy Spaans, ragtime, strelend of bluesy mijmerend. Meer dan zijn gitaar en wat voetritmes heeft hij niet nodig om zoals een immer rusteloze troubadour zijn route te markeren die bij hem meer dan eens overkomt als een ‘Slow Train To Nowhere’ of een ‘Lonesome Road’

http://www.batto.org/Home.html

Zondag 19 Maart - 16.30

'Lightnin' Guy Verlinde & The Houserockers

Zondag 30 April - 16.30

KIRK FLETCHER BAND (usa)

Er bestaat natuurlijk geen twijfel over het kunnen van Kirk Fletcher. Deze aimabele bluesgitarist is één van de betere en fijnste blues artiesten die we kennen in de hedendaagse blues. Het lijstje of zeg maar lijst waarmee deze Kirk Fletcher reeds optrad is fenomenaal te noemen als we namen mogen noemen als James Cotton, Pinetop Perkins, Hubert Sumlin en Ronnie Earl. Voeg daarbij nog namen als Larry Carlton en Robben Ford en we weten dat we hier met een zuivere klasbak te doen hebben.


Toen Kirk Fletcher door Kim Wilson werd gevraagd om bij The Fabulous Thunderbirds te komen spelen begon deze Kirk Fletcher dan ook eindelijk zelf zijn plaatsje in de spotlights op te eisen. Samen met de betreurde Nick Curran vormde hij een super team bij deze band en zowaar begon, Kirk zich als solo artiest te profileren

http://kirkfletcherband.com/

Zondag 28 Mei - 16.30

Egidio 'Juke' Ingala & The Jacknives (IT)

Egidio Juke Ingala & the Jacknives hebben een stevige live-reputatie opgebouwd voor het leveren van energieke en meeslepende optredens. De band speelt Chicago en West Coast Blues en neemt het publiek mee langs een opwindende swing-highway. De groep wordt op sleeptouw genomen door zanger/harp-speler Egidio Juke Ingala, De harmonica- sound van Egidio Juke Ingala wordt beschreven als een kruising tussen Little Walter, George Harmonica Smith met een vleugje Walter Horton. Zijn geluid is zeer krachtig, een subtiele combinatie van toon en frasering en dit in combinatie met een sterk gevoel voor swing.

The Jacknives bestaan uit de uitzonderlijk getalenteerde bluesgitarist Marco Gisfredi, die aan de wieg stond van de groep samen met harpspeler Marco Pandolfi. De swingende ritmesectie bestaat uit Enrico Soverini op drums en Max Pitardi op de bas. Hun liefde voor en kennis van de Blues stelt hen in staat moeiteloos te variëren tussen ruwe down-home blues en gesofisticeerde urban grooves. Ingala werkt samen met The Jacknives sinds 2010. Ze mogen rustig aanzien worden als een van de meest solide en authentieke blues-combo’s van Europa.

https://www.facebook.com/events/410383345829788

DAVINA & THE VAGABONDS (usa)

Trombone, trompet, contrabas en dan die energieke stem incluis pianospel van zangeres Davina Sowers, ook nog de ‘hardst werkende vrouw in Minnesota’ genoemd, - 300 concerten per jaar !!

Muzikante en componiste Davina, klassiek getraind, begon als kind al piano te spelen en sloot sindsdien een liefdesverbond met de pianotoetsen die zij met vitaliteit en de spirit van het uitbundig New Orleans oplaadt. Haar dynamisch pianospel met daarbij de gouden koperklanken van trompettist Dan Eikmeier - The Dakota Jazz Club - en trombonist Darren Sterud kleuren met ongebreidelde levenslust.

  

http://davinaandthevagabonds.com/

Zondag 11 Juni - 16.30

GUITAR SHORTY and MORBLUS (usa/it)

Zondag 14 Mei - 16.30

http://www.guitarshorty.com/

Legendary guitarist/vocalist Guitar Shorty is a giant in the blues world. Credited with influencing both

Jimi Hendrix and Buddy Guy, Guitar Shorty has been electrifying audiences for five decades with his supercharged live shows and his incendiary recordings. Like a bare knuckled boxer, Shorty strikes with his blistering, physical guitar playing

and his fierce vocals, connecting directly with body and soul.


Guitar Shorty and Roberto Morbioli, both masters of improvisation and unpredictable, off-the-wall guitar playing, will set the audience on fire!

Zondag 12 Maart - 16.30

JAMES ARMSTRONG BAND (usa)

De gitarist, zanger en songwriter James Armstrong, geboren in Los Angeles als zoon van een blues zangeres en een jazzgitarist was voorbestemd om de blues te spelen. Al op zijn zeventiende vormt hij zijn eerste band en op zijn twintigste is hij de jongste gitarist ooit in de legendarische band van Smokey Wilson. In de 90’s wordt hij bevriend met Albert Collins, en tekent een platencontract bij High Tone Records dat ook Robert Cray en Joe Louis Walker onder contract heeft. In de loop der jaren treedt hij op in vele landen en werkt hij samen met Albert Collins, Buddy Guy, Keb Mo, Chaka Khan, Coco Montoya, Walter Trout, Tommy Castro, Roy Brown, Shemekia Copeland, Charlie Musselwhite, Ricky Lee Jones en Joe Louis Walker, om er maar een paar te noemen.

  

http://jarmblues.com/

CANCELLED !!!

Wordt verplaatst naar andere datum

CANCELLED !